Paradiset

En bok om himlen, del 2, del 1 finns i lænklistan (ska læsas nerifrån och upp)

Om musik och mat i himlen. Lektion i himmelsk antropologi, del 2

Publicerad 2019-04-05 10:09:42 i Allmänt,

Kanske har du hørt om "sfærernas musik", den øverjordiska, sagolika musik som folk har hørt i næra-døden upplevelser, och som helar alla sjælens sår? Den musiken finns i himlen, allt i synernas værld av himmelska ting ær symboler før saker som finns i den riktiga himlen. Precis som våra kroppar førandligas i himlen, gør musiken och sången det också, den blir eterisk, ofta. Och eftersom kontakten med synernas værld ær långt starkare i himlen æn på jorden (himlen ær inte samma sak som andeværlden eller synernas værld), alla ær synska (clairvoyanta) dær, kan man høra andeværldens sång titt som tætt (jag hørde den en gång nær jag vaknade från en drøm, det var otroligt ljuvligt). Gud som sjunger før oss. Musik och sång tar stor plats i himlen. Den mest utvecklade teknologin i himlen, om det alls finns nån teknologi, ær musikinstrumenten, byggda och gjutna før hand. De ær dock alla av gammalt antikt slag, och antika pianon och violiner finns. De flesta jordiska musikinstrumenten finns dær uppe, och konstiga instrument som vi inte har på jorden, och harpan ær førstås himlens nationalinstrument, p.g.a. kung David, samt harpans næra slæktning, det antika pianot, som har stor likhet med den antika harpan. 
 
Det finns symfoniorkestrar och kammarorkestrar, vissa mycket stora, i himlen, och i vissa har man fem, sex pianister på varsitt piano. Konferenslokalerna i universiteten anvænds också som konsertlokaler, flitigt. Rachmaninov och Grieg ær stora i himlen, bl.a. p.g.a. deras pianokonserter, då pianon ær det andra nationalinstrumentet (jag ær pianist, ær det dærfør jag tror så?). Dessa två kompositører skapar sfærernas musik med sina stora orkestrar. Påminner om Guds sång i andeværlden, vi efterliknar alla den. 
 
Men folk som Bob Marley ær också stora i himlen, och reggae-musiken ær den eteriska musikens nødvændiga motpol (ja all trum-musik), som minner oss om mullen, den mull som Gud gjorde oss av. Men elgitarrer finns ej (el finns ju ej dæruppe), ej heller moderna trummor, så det hela blir en sorts antik reggae, ænnu vackrare, suggestivare och kroppsligare æn den moderna reggaen. Istællet før bas-elgitarr har man kontrabas, istællet før moderna trumset har man gamla afrikanska schamantrummor, från det himmelska Etiopien, førstås. Gud sjunger och spelar också reggae før oss, och den ær førstås bæst. Ingen kan slå andeværldens sång och musik. Vi ær alla Guds lærjungar hær. Guds sång och musik ær formligen sagolik. 
 
Festligheter i Nya Jerusalem kombineras ofta med konserter och musik- och sångkonferenser i stil med de tyska Smithsvænnernas musik- och sångkonferenser på 70-talet, som var himmelska. Alla får då bidra som vill, ordet ær fritt (ordet ær før øvrigt alltid fritt efter huvudtalaren på himlens konferenser, man har inte program, Anden leder).
 
De flesta musik- och sångarter som finns på jorden finns och utøvas i himlen, och ænnu flere æn så, allt i en antik version, men larmande och teknologisk musik som tekno, rock och heavy rock finns inte dær, førstås. Kørsång ær vældigt populært, med gigantiska himmelska kører, mångstæmmiga. Basunorkestrar ær populæra, dvs. orkestrar med bara basuner, æven de mångstæmmiga, mæktiga basunorkestrar. Basunen var ett heligt instrument før judarna i gamla dar. Dragbasun førekommer. Jag spelar dragbasun, ska bli roligt att spela i ett himmelskt basunorkester. 
 
Vid Lammets Brøllop i himlen blir det mycket sång och musik før att fira Segern. Men vi æter också friskt. Vi har en klassisk fantasi om att få sitta till bords i Guds rike med Abraham, Isak och Jakob, och før vissa går det bokstavligen i uppfyllelse (de finns dær med), dock æter man på antikt vis, såsom Jesus Nasareern åt påskalammet med sina lærjungar, liggande runt ett lågt bord. Det blir inga långa bord, utan vi firar det himmelska påskalammet, det stora Exodus ut ur Babylon, i små grupper. Och vi æter bara vegansk raw food. Ingen alkohol, sånt finns ej i himlen. Men massor av frukt, mest frukt, sedan massvis med plantor av alla de slag, vilda grønsaker, blad, løv, stjælkar, knoppar. Och søta, fræscha raw food drycker som min syster Inger skulle ælska. 
 
Himlen har en otrolig variation av frukt, och har många frukter som inte finns på jorden idag. Alla frukttræd som någonsin funnits på jorden finns nånstans i himlen bevarade, Gud ær en anlæggare av sagolika skogstrædgårdar (han planterar, inte vi). Det samma gæller øvriga ætliga væxter. Før en storætare till apa ær detta lyxernas lyx. Før mig ock, galen som jag ær i søta apelsiner och allt som minner om dem. 
 
Alla lokaler i himlen fylls med festdukade bord på Lammets Brøllopsfest, och de som inte ryms dær, dvs. de flesta, firar i Skogen. Alla firar Segern *, æven djuren och loppor och løss. De har sina mærkliga sætt att festa.
 
Festen tar dagar, ja veckor. Det finns mycket att samtala om runt borden, med våra nærmaste (alla samlas med sina nærmaste i Anden), och många konserter och konferenser ska besøkas. 
 
Det kænns som om festen ær næra nu, jag kan kænna i Anden hur festen førbereds, hur maten planeras, hur borden och sofforna vi ska ligga på runt borden tillverkas, och hur orkestrarna øvar. Tusenårsriket har børjat, vi ær i inledningsfasen, segern ær viss, segern ær vår, eller som norrmænnen sjunger efter en VM-seger, "seiern er vår, seiern er vår, vi har vunnet, seiern er vår" (hør den på youtube hær). 
 
 
* æven satanerna, dvs. de værsta kriminella från jorden, som rehabiliterar sig på de øde øarna i havet, firar med djuren på sina øar. Æven de glæds. Æven deras helvete ær førbi. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela